Nieuws

Nieuw Pensioenstelsel

Zwemmen in geld

De pensioenen in Nederland worden hervormd. Alle pensioenen moeten uiterlijk 1 januari 2028 zijn aangepast aan het nieuwe pensioenstelsel. Ook de regeling van het Sportfondsen Pensioenfonds.

De pensioenen in Nederland worden hervormd. Alle pensioenen moeten uiterlijk 1 januari 2028 zijn aangepast aan het nieuwe pensioenstelsel. Kabinet, werkgevers en werknemers sloten in 2019 een akkoord over de komst van een nieuw pensioenstelsel. Alle afspraken zijn opgenomen in de Pensioenwet die 1 juli 2023 is ingegaan. Deze wet maakt een nieuw pensioenstelsel mogelijk.

Ook de pensioenregeling van Stichting Sportfondsen Pensioenfonds moet worden aangepast. Dit is wat er verandert:

  • uw pensioen wordt duidelijker en persoonlijker;
  • het wordt inzichtelijker hoeveel premie u en uw werkgever voor uw pensioen inleggen;
  • pensioen wordt meer afhankelijk van beleggingsresultaten en hoe het met de economie gaat;
  • het nabestaandenpensioen wordt eenvoudiger te begrijpen,

In deze video wordt nader uitleg gegeven over waarom er een nieuw pensioenstelsel komt en wat de veranderingen inhouden.

Sociale partners (werkgever en werknemers) zijn momenteel, in afstemming met het bestuur van het pensioenfonds, bezig met het opstellen van een transitieplan dat uiterlijk op 1 januari 2025 klaar zal zijn. Belangrijke aandachtspunten in het traject zijn onder andere de dispensatie van Pensioenfonds Recreatie en het premievrije herverzekeringscontract met Aegon.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.