De oorlog tussen Rusland en Oekraïne en de gevolgen

Nieuws

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne en de gevolgen

Grafiek Dekkingsgraad

Het pensioenfonds is geschokt over de Russische inval in Oekraïne en volgt met grote zorg de ontwikkelingen in de oorlog die nu gaande is.

Onze gedachten gaan uit naar iedereen die hier slachtoffer van is, in en buiten de Oekraïne. We leven mee met iedereen die dierbaren in de Oekraïne heeft. De gebeurtenissen leiden tot vragen van deelnemers over de gevolgen voor de financiële situatie van ons pensioenfonds.

De directe schade voor Stichting Sportfondsen Pensioenfonds door beleggingen in Rusland en Oekraïne is vrij beperkt. Wel zorgt de oorlog voor een toename van onrust op de financiële markten.

Het pensioenfonds monitort de ontwikkelingen samen met haar vermogensbeheerder. Onze vermogensbeheerder zal zich aan de sanctieregulering houden die is opgelegd (bv. geen nieuwe aankopen van beleggingen in Rusland doen) en waar mogelijk, beleggingen in Rusland verkopen.

De gevolgen van de oorlog hebben nog geen invloed op de dekkingsgraad. Deze is op 28 februari 127,9%.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.