Risicovoorkeursonderzoek Stichting Sportfondsen Pensioenfonds

Nieuws

Risicovoorkeursonderzoek Stichting Sportfondsen Pensioenfonds

Laptop

Binnenkort vraagt Stichting Sportfondsen Pensioenfonds je om mee te doen met een risicovoorkeursonderzoek. Deze webpagina bevat informatie over het onderzoek.

Waarom voert het pensioenfonds een risicovoorkeursonderzoek uit?

Sinds 1 juli 2023 is de nieuwe Pensioenwet van kracht. Vóór 1 januari 2028 moeten alle pensioenregelingen aangepast zijn aan de nieuwe wet. Dit raakt ook de pensioenregeling van Sportfondsen. Sociale partners (werkgever en werknemers) en het bestuur van het Sportfondsen Pensioenfonds zijn samen begonnen om na te gaan hoe de pensioenregeling van Sportfondsen er in het nieuwe pensioenstelsel uit zou moeten zien.

In het nieuwe pensioenstelsel zijn pensioenfondsen verplicht om minimaal één keer in de vijf jaar een risicovoorkeursonderzoek uit te voeren. Dit onderzoek is dé manier voor de deelnemer om inspraak te hebben over hoe je pensioenpremie wordt belegd.

Met het risicovoorkeursonderzoek krijgen we inzicht in de risicovoorkeur van de deelnemers, dus ook die van jou. Het Sportfondsen Pensioenfonds gebruikt de resultaten van het onderzoek om te bepalen hoe het pensioenvermogen belegd wordt. Zo willen we bereiken dat de beleggingen zo veel mogelijk aansluiten bij de voorkeur van alle deelnemersgroepen.


Wat is de inhoud van het risicovoorkeursonderzoek?

De naam zegt het al: het risicovoorkeursonderzoek gaat in de eerste plaats over je risicobereidheid, oftewel risicovoorkeur. Dit is de mate van risico die je wil nemen bij het beleggen van je pensioenvermogen. Het risicovoorkeursonderzoek bestaat uit een korte vragenlijst en een keuze uit een aantal mogelijke pensioenuitkomsten, die aansluiten bij jouw persoonlijke situatie. Het onderzoek neemt vijf à tien minuten in beslag en de vragen zijn gemakkelijk te beantwoorden. De antwoorden verwerken we tot een score voor risicovoorkeur. Na het onderzoek laten we je direct weten wat jouw risicovoorkeur is.


Hoe kun je deelnemen aan het risicovoorkeursonderzoek?
Je ontvangt van ons een uitnodiging per brief. Hierin vind je verdere instructies.
Het onderzoek kan je hier invullen: Risicovoorkeursonderzoek - Sportfondsen


Wanneer gaat het risicovoorkeursonderzoek plaatsvinden?

Het risicovoorkeursonderzoek vindt plaats van 11 juni tot 1 juli. In deze periode kun je deelnemen aan het risicovoorkeursonderzoek. Dit staat ook in de brief die je ontvangt.


Je hebt vragen over of problemen met deelname aan het risicovoorkeursonderzoek.
Wat nu?

Als je vragen hebt over het risicovoorkeursonderzoek, of problemen hebt met deelname, dan kun je contact opnemen met de helpdesk van Appel Pensioenuitvoering. Je kunt de helpdesk bereiken op telefoonnummer 085 - 210 4098 of via e-mail pfsportfondsen@appelpensioen.nl.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.